Miguel Borrego

Divendres vaig veure una exposició, Mudanza de Miguel Borrego al Centre del Carme.

L’obra d’aquest artista la vaig veure per primera vegada en una galeria ací a València, Paz y Comedias, i des de aleshores he fet un seguiment de la seua trajectòria.


 Taiko Gensho

 Bashô (estudio nº4)
 
Com no es podien fer fotografies en la Sala, penge les que he tret del catàleg, i ací teniu un tros del text de Romà de la Calle que ha comissariat aquesta exposició.

...Sens dubte, Miguel Borrego sap moure's amb soltesa, , en la concepció i desenvolupament de les seues obres, molt en la línia interdisciplinària de les noves manifestacions artístiques actuals, estructurades i definides entre la poesia i l'etnologia, entre l'antropologia i l'espiritualitat, entre l'experimentació i les relectures històriques. Atenent així agudament a les reflexions semàntiques i simbòliques sobre el cos, però donant carta de naturalesa igualment als inquietants suggeriments hàptics sobre el mateix, el nostre escultor va deixant, sobre els materials utilitzats, amb devoció vocacional i persistent afany, alhora que va configurant la sintaxi formal del seu discurs, els inquietants traços de les seves pròpies petjades en el modelatge i la geografia corpòria de les seves figures.

Tampoc desatén, en gens ni mica, les exigències que la nova museologia propícia per a la instal·lació de les peces en els espais expositius impregnats d'història, fent que les obres, carregades –com resulten– de connotacions sacres i fins i tot mi(s)tiques, s'integren de forma directa en tals eloqüents silencis arquitectònics, oberts al visitant amb tota la seva teatralitat espacial. Per això precisament es fa viable, a través del seu llenguatge escultòric, la generació de nous i secrets sentits, saturats de profunda espiritualitat, acumulables als significats habituals que la pròpia presència humana sempre, en si mateix, irremeiablement desencadena amb els seus gestos, poses i expressions...

Romà de la Calle


Ki no mori


Estudio nº2


MUDANZA
Miguel Borrego

Del 8 de març al 20 de maig2012
C/ Museo, 2
Valencia
Tl. 963152024