CAXIGUEIRO, A contorna das palabras

Daniel Caxigueiro artista compromès amb la societat i amb el seu temps té una dilatada trajectòria on es pot comprovar que amb la plasticitat dels diferents materials amb els que treballa sempre té un discurs reivindicatiu o de protesta.
Tot i ser l’argila la matèria que més utilitza, es mou en qualsevol altre material que crega convenient per a realitzar les seues creacions.
 


 
 En aquesta ocasió la mostra “A contorna das palabras” presenta més de vint treballs en diferents suports com fotografia, escultura, dibuix o instal·lacions.
 

 
...Obres com "O libro de Tifariti", en la qual fa referència a la situació prolongada dels habitants sahrauís en terra de ningú, estableixen una relació amb els seus primers treballs ja esmentats de " A linguaxe da memoria ".
La pèrdua de les cultures minoritàries s'ha convertit un dels discursos habituals de Caxigueiro, un artista compromès que incideix en tot el que suposa la desaparició o deteriorament dels valors fonamentals de l'home. Obres com "Natureza morta" i " O libro das polas " suggereixen la degradació del medi geogràfic, altres com " O libro das palabras ", "O libro dos paxaros " i "O libro do silencio", fan referència a l'idioma gallec i l'oblit de moltes de les seves paraules que s'utilitzaven no fa massa temps i que ara han perdut la seva referència i significat...
text d'Antonio García Moreno
 
CAXIGUEIRO
A contorna das palabras
C/ Emilia Pardo Bazán, 3-bajo derecha
15005 La Coruña
pardobazantres@gmail.com
Tel 617326094
Del 5 al 30 d’abril 2013
Inauguració divendres 5 d’abril 2013