Barro; Texto e Pretexto...

Centoecatorze, és a dir, Joaquim Pombal i Marisa Alves inauguraran en la Galeria ApuntodFuga de Santiago de Compostela. El titol de la exposició BARRO; TEXTO E PRETEXTO... estarà comisariada per Carmen Cabaneiro.


Ací teniu el text de l’exposició:

És un viatge poètic dels autors a través de la utilització del fang com un mitjà de sensibilització de la ceràmica com a art contemporani. Durant el seu curs, es materialitza en presentar com un tot, tenim el binomi art i tècnica, creativitat i simbolisme, plàstica i estètica, tradició i modernitat, que ens permet la ruptura d'estàndards establerts i la realització dels somnis d'un material suposadament tradicional, generant una forta presència plàstica, en el context d'aquesta presentació. El llenguatge i la presentació de les obres són viatges per les textures i caràcters impresos més o menys pictòrics, que impliquen una àrea complexa de materials ceràmics. També és important posar de relleu la recerca per incloure com a suport de la creació artística, la tècnica utilitzada en els murals "Lapislàtzuli".

Prenent les limitacions pròpies com un punt de partida, el projecte es divideix en dos: “conTEXTO” i “sinTEXTO”. Els murals de rajoles són espais amb virtuts expositives que mereixen la construcció d'interpretacions sense barreres. Els grups escultòrics sense l'ampliació dels temes existencials de treball realitzat en el passat, són un intent de diàleg amb el lloc que els acull. Aquest enfocament va permetre una realització única i és el resultat del moviment de independència i la simbiosi es manifesta en una plataforma de la col·laboració artística. Tot és PRETEXT…

 

BARRO; TEXTO E PRETEXTO...
Marisa Alves / Joaquim Pombal

Rúa do Preguntoiro, 28
15704 Santiago de Compostela

Inauguració 3 de febrer 2012