Paco Dalmau, Graciela Devincenzi i Cristina Chumillas

Tots tres imprescindibles en la meua trajectòria artística. En moments diferents es creuaren pel meu camí amb les mateixes inquietuds i, des d’aleshores, em sento afortunada de poder tenir-los tan a prop.

Aquesta entrada, curta però intensa, és per dir-vos que demà no podré estar amb aquesta gent que tant estime, però des de la distància als quatre ens unirà allò pel que creiem i lluitem... la Cultura de l’Art.

Vos done les adreces de les exposicions que inauguraran demà. La meua de Pontevedra ja la teniu en el post anterior.

Dia 7 d’octubre agermanarem tres ciutats: Castelló, València i Pontevedra... Molta sort amics!

Polípticos: retratos de familia. Paco Dalmau

La Fundació Caixa Castelló-Bancaixa presenta dijous que ve 7 d'octubre una nova exposició de pintura que amb el títol “Políptics: retrats de família”, arreplega una selecció de l'obra del pintor de Vila-real Paco Dalmau. Donades les grans dimensions de les obres exposades, la Fundació Caixa Castelló ha requerit de les seues dues sales d'exposicions, la Sala Bancaixa Hucha, ubicada en el carrer Enmig, 82 i la Sala Bancaixa Abadia en la Plaça de l'Herba, per a mostrar el treball de Paco Dalmau. La inauguració tindrà lloc el dijous 7 d'octubre a les set i mitja de la vesprada en la Sala Bancaixa Hucha primer i després, en la Sala Bancaixa Abadia. “Políptics: retrats de família” romandrà oberta fins al 5 de novembre i es podrà visitar d'11 a 13 hores i de 17.30 a 21 hores en les Sales Bancaixa Hucha i Bancaixa Abadia.
El gran realisme està present en cada obra on la força expressiva, l'exaltació de la imatge i la convulsió de colors i traços són els protagonistes indiscutibles. També la profunditat dels retrats de Dalmau ajudada en gran manera per la quadrícula pictòrica superposada, desperta sentiments trobats que seran diferents en cada espectador. La seua pintura no deixa indiferent a ningú.
Text extret de la Fundació Bancaixa


Polípticos: retratos de familia. Paco Dalmau

Paco Dalmau
Polípticos: retratos de familia
Inuguració 7 d’octubre 2010 a les 19:30
Del 7 d’octubre al 5 de novembre 2010
Bancaixa, Edifici Hucha
Enmedio, 82, Castelló


----------------------------------------------------


Carmen Baena en la Galeria Alba Cabrera

Carmen Baena exposa per primera vegada en la nostra galeria que amb aquesta exposició, tanca, a més, el vell espai de la galeria al carrer Padilla, 5, i obre el nou en l’actual ubicació. Per a l’ocasió s’ha editat un catàleg que documenta l’exposició. Hem seleccionat els treballs més recents de Carmen Baena, escultures en marbre blanc, en les quals representa paisatges essencials, amb la presència constant de la casa com a símbol de femení. Evoca insistent un paisatge interior, un passat íntim. També temple, lloc sagrat i fortalesa. La omnipresència de l’arbre, ens parla de la relació, sempre present, de l’home amb la natura.
Són espais miniaturitzats i metafòrics, realitzats amb supèrbia execució i sensibilitat extraordinària que li confereix l’halo del sublim.
Es completa aquesta magnífica exposició amb els seus últims treballs sobre paper, en els quals els paisatges i les arrels dels arbres aprofundeixen en la poètica de les seues escultures.

Graciela Devincenzi

Donde habita el silencio. Carmen Baena

Carmen Baena
Donde habita el silencio
Inauguració 7 d’octubre 2010
GALERIA ALBA CABRERA
Graciela Devincenzi / Cristina Chumillas
Félix Pizcueta, 20
Valencia
Tel 963034126