Museu de la Rajoleria de Paiporta

EXPOSICIÓ AL MUSEU DE LA RAJOLERIA
"Visions de l'Arquitectura Industrial; 10 anys de Museu"
Per al proper 5 d’octubre, al Museu de la Rajoleria de Paiporta, València, se inaugura una exposició que commemorar el seu 10è aniversari amb la temàtica de la indústria. Serà una exposició col·lectiva, una selecció de 14 artistes que han passat pel Museu en aquests 10 anys.

Xavier Monsalvatje, Neus Chisbert, Pepe Pérez, Pascual Tarazona, Salvador Montesa, Ismael Fuentes, Carolina Romero, Laura Kasamayor, Domingo Baos, Lucía Santarone, Silvia Llop, Paco Castelló i Antonio Tarazona i Cristina Guzmán Traver.

El Museu, un antic rajolar. Fotografia extreta de la pàgina de l'ajuntament

Sala de lectura recentment inaugurada. Fotografia extreta de la pàgina de l'ajuntament


Estic molt contenta perquè la meua instal·lació Xemeneies sense fum estarà present en aquest aniversari.
Així que ja sabeu...esteu tots convidats!


Xemeneies sense fum. Cristina Guzman Traver


Les xemeneies de les antigues fàbriques de taulells o teules, són un tret característic de les zones on esdevingué la industria de l’argila, testimonis d’un canvi, d’una evolució industrial en els seus inicis. Una senyal d’identitat d’una població emprenedora i treballadora.
Ara queden com a restes industrials algunes xemeneies, menys sort han tingut les fàbriques o rajolars que han desaparegut en la seua majoria, és per tant hora d’oferir un homenatge a aquests testimonis d’un assentament industrial del qual els nostres avantpassats vivien.
La instal·lació amb el títol “Xemeneies sense fum” neix d’una reflexió davant d’aquestes grans xemeneies solitàries que envolten el paisatge actual, sense fum, apagades i oblidades...Mereixen un homenatge, i que millor que amb l’argila, la mateixa matèria que amb el fum i el foc elles immortalitzaven, transformar-la ara en petites xemeneies que homenatgen i reivindiquen la seua continuïtat dins del nostre paisatge urbà.

Cristina Guzman


Visions sobre l'arquitectura industrial: 10 anys del Museu

Inauguració, 5 d’octubre a les 20h
Museu de la Rajoleria
C/ Enrique Reig, 3
Paiporta -València-
Tel. 963976388