Toccata i fuga a Altura


El proper 14 de setembre s’inaugurarà a Altura, l’Alt Palància, l’exposició de les obres finalistes del “XIV Concurso Exposición de Arte Manolo Valdés”.
 
 Toccata i fuga de Cristina Guzman Traver
 
Els premis en pintura i escultura han recaigut en l’artista Mª José Cabanes Sanz, amb l’obra "Materia etérea"  i en escultura l’artista Pablo Ferrer Rabanaque, amb "Apparent instability", respectivament.
Des d’El meu llogaret felicitar als premiats i als altres seleccionats. Serà un honor  per a mi i per a la meua obra compartir la Sala Manolo Valdés amb tots els finalistes.
 
 Instal·lació amb tècnica mixta, Cristina Guzman Traver
 
Toccata i fuga de Johann Sebastian Bach és una de les peces musical més conegudes per a orgue. El motiu que d’aquest títol per al meu treball, a estat fruit la lectura de la vida i obra del meu avantpassat, Benet Traver i Garcia (1868-1933) que entre altres moltes arts va destacar com a músic i compositor, i durant 38 anys organista de l’Església Arxiprestal de Vila-real.
He volgut recordar-lo  jugant amb els color i la llum, amb els volums i les diferents alçades. Un pentagrama amb notes de color, disperses en un espai blanc.
Allí ens veiem!