Maria Bofill: L’art de la porcellana

Maria Bofill i l’art de la porcellana. 1980-2010


Aquesta setmana tindrem a la Maria ací, a València, amb una exposició que recull el treball de 30 anys d’aquesta gran ceramista. Un recorregut on la sensibilitat i la tècnica són indiscutibles, especialment quan l’artista treballa la porcellana...





L’exposició compta amb l’excel·lent coordinació de Nieves Vega Oviedo (València) i Maria Antonia Casanovas (Barcelona), i amb un catàleg molt acurat on hi ha els textos de Jordi Hereu, Jordi Martí i Grau, Jaume Coll i Daniel Giralt-Miracle.
Vos deixe un text del mateix catàleg.

Maria Bofill i l’art de la porcellana. 1980-2010

Mostra que reflecteix la trajectòria artística d’aquesta ceramista catalana de fama internacional, creadora de grans projectes amb obres de petit format.
Atrapada per la levitat de la porcellana, el material ceràmic més subtil i elegant, Maria Bofill treballa incansablement en la investigació de les formes que han anat evolucionant vertiginosament, des de la tipologia més clàssica, la copa, fins a la més complexa, la de l’arquitectura. Les seves obres es presenten com una reflexió sobre diferents objectes i també sobre el paisatge urbà o imaginari contemplat des d’una perspectiva mediterrània. En totes les composicions espacials –a les quals ha anat despullant de cromatisme− es pot apreciar el seu interès per altres aspectes de l’art, com ara l’escultura i, sobretot, l’arquitectura, davant de la qual es presenta com a sacerdotessa invocadora del passat i creadora de laberints i espais intimistes o malenconiosos.




29 d'octubre de 2010 al 23 de gener de 2011

Museo Nacional de Cerámica González Martí

Sala d’exposicions temporals II. Planta Baixa

C/ Poeta Querol, 2
46002 VALENCIA
Tl 963516392